Share

Elementele esențiale ale unei echipe de fotbal

O echipă poate fi formată din 11 jucători, inclusiv un portar. O competiție poate impune și un anumit număr minim de jucători. Poziția portarului într-un joc de fotbal este foarte unică, având doar brațele sau mâinile permise să atingă mingea. Legile fotbalului nu definesc nicio poziție pentru un jucător care nu este desemnat ca portar. În plus, jocul unui portar pe minge trebuie să fie în suprafața de pedeapsă, care este zona din fața propriei porții.

Jocurile de fotbal profesioniste produc foarte puține goluri, de obicei doar două. În FA Premier League engleză, de exemplu, echipele au marcat în medie 2,48 goluri pe meci. Deși aceste statistici sunt scăzute, este totuși șocant că atât de mulți jucători de fotbal sunt uciși în numele jocului. Până în prezent, în lume au fost 17 meciuri fatale de fotbal. Și în timp ce majoritatea echipelor sunt conștiente de această problemă, jocul continuă să crească și este acum o activitate globală.

Jucătorii de la mijlocul terenului sunt motorul echipei. Numiți uneori mijlocași sau linkmen, mijlocașii joacă de obicei în centrul terenului. Mijlocașii trebuie să fie puternici, atletici și ageri și trebuie să știe unde să treacă mingea. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru urmărirea mingii pe tot terenul. Și în timp ce mijlocașii sunt responsabili pentru abaterea jocului, ei nu sunt singurii care pot face să bifeze tabela de marcaj.

Colegiul editorial recomandă: https://www.r-gol.com/ro/ghete-de-fotbal-adidas